2020 - 2021 REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA PROGRAMI(rehber öğretmeni olmayan okullar)

2020-2021 ÖRNEK OKUL VE SINIF REHBERLİK PROGRAMLARI

OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA PROGRAMI HAZIRLAMA ESASLARI

Okul Rehberlik ve Psikolojik Danışma Programı, resmi ve özel okullarda e-Rehberlik Sistemi üzerinden hazırlanırken bilim ve sanat merkezleri, mesleki eğitim merkezleri ve halk eğitimi merkezlerinde www.orgm.meb.gov.tr adresinde, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri sekmesinde yer alan EK-1 MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi'nden yararlanılarak hazırlanır.  MEB Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Sunum Sistemi, okul/kurumlar tarafından sunulan rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin standart çerçevesidir. Okul rehberlik ve psikolojik danışma programı verilen hizmetlerin temelinde yer alır, hizmetlerin etkililiğini artırır ve kanıta dayalı hizmet sunmayı sağlar. Bu nedenle hazırlanan programının gerçekçi ve uygulanabilir olması gerekmektedir.

Örnek olarak ilkokul 2. sınıf, ortaokul 7.sınıf ve lise 9. sınıf rehberlik programları hazırlanmıştır. Diğer sınıf ve branş öğretmenleri bu örneklere bakarak kazanımlar (EK:5) ten yararlanarak kendi sınıf rehberlik programlarını hazırlayacaklardır.

Okul öncesi Okul Rehberlik Programı İçin TIKLAYINIZ

İlkokul Okul Rehberlik Programı İçin TIKLAYINIZ

Ortaokul Okul Rehberlik Programı İçin TIKLAYINIZ

Lise Okul Rehberlik Programı için TIKLAYINIZ

Örnek Sınıf Rehberlik Programları İçin TIKLAYINIZ

Kazanımlar (EK:5) İçin TIKLAYINIZ

- Hazırlanan OKUL REHBERLİK programı BATMAN RAM'a resmi yazıyla gönderilir.

Yayın: 07.10.2020 - Güncelleme: 07.10.2020 10:34 - Görüntülenme: 917