BATMAN / MERKEZ - Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2020 LGS VE YKS TERCİH DANIŞMANLIĞI BİRİMLERİ, GÖREVLİ REHBER ÖĞRETMEN LİSTESİ

Öğrencilerin ilgi, yetenek ve değerleri doğrultusunda başarılı olabilecekleri alanlarda eğitim almalarını, eğitim sürecinde elde ettikleri kazanımlar yolu ile hayata hazırlanmalarını ve kendilerini mutlu kılarak toplumun mutluluğuna katkıda bulunacak bir meslek sahibi olmalarını sağlamak Türk Milli Eğitimi'nin temel amaçlarındandır. Eğitsel ve mesleki rehberlik hizmetleri; öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri, meslekleri tanımaları, mesleklerin gerektirdiği özellikleri öğrenmeleri, kendilerine uygun meslek alanlarına yönelmeleri ve bu doğrultuda tercih edebilecekleri okul, alan ve programları seçmeleri amacıyla sunulan profesyonel destek hizmetleridir.

Tercih Danışmanlığı Birimlerinin Amaçları

•          Öğrencilere yetenek, ilgi, ihtiyaç, kişilik özellikleri ve yaşam koşullarıyla uyumlu olacak şekilde bir üst öğrenim kurumuna geçişleri sürecinde rehberlik etmek,
  •           Tercih danışmanlığı sürecinde verilen hizmetleri, belirlenen standartlar doğrultusunda yürütmek amacıyla;

Öğrenci ve velilere, 2020 Tercih Danışmanlığı Kılavuzu'nun karar verme sürecinde gereken rehberlik hizmetlerinin sunulması doğrultusunda ilimiz merkez ve ilçelerinde tercih danışmanlığı birimleri kurulmuştur.

·         Tercih danışmanlığı birimleri;

tercih danışmanlığı kılavuzu : meb_iys_dosyalar/72/01/269430/dosyalar/2020_07/13135301_08154205_2020_Tercih_DanYYmanlYYY_KYlavuzu.pdf

Yayın: 13.07.2020 - Güncelleme: 13.07.2020 13:53 - Görüntülenme: 1152