20-09-2018

Bakanlığımız Psikososyal Destek Hizmetleri kapsamında Salgın Hastalık Dönemlerinde Psikolojik Sağlamlığımızı Korumak amacıyla hazırlanan;
1) Aileler İçin Çocuklara Yardım Rehberi için tıklayınız.
2) Yetişkinler İçin Bilgilendirme Rehberi için tıklayınız.

Nis

Sevgili öğretmenler, veliler ve öğrenciler 23 Mart 2020 tarihinde başlayacak olan uzaktan eğitim süreciyle ilgili tüm ayrıntıları  EBA 'dan takip edebilirsiniz.

YENİ KORONAVİRÜS HASTALIĞI KİTAPÇIK

Ara

Emine Erdoğan Hanımefendi'nin himayelerinde Millî Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının ortak girişimleri ile "Beslenmenin Otizm Spektrum Bozukluğu Üzerine Etkileri Farkındalık Geliştirilmesi Projesi"ne ilişkin çalışmalar 15.01.2019 tarihinde yapılan toplantı ile başlatılmıştır. Söz konusu proje Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE), İzmir Anadolu Otizm Eğitim ve Mücadele Geydirici Vakfı ve Tohum Otizm Vakfı iş birliğiyle yürütülmektedir.

Proje kapsamında Sayın Bakanımız Ziya SELÇUK'un talimatıyla Bakanlığımız tarafından, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin eğitiminde görev alan öğretmenlere ve ailelerine yönelik rehber kitapçıklar hazırlanarak bu rehberlerin öğretmenler ve ailelere dağıtımı gerçekleştirilmiştir. Türkiye genelinde yer alan 242 rehberlik ve araştırma merkezine de hazırlanan rehberlerin dağıtımı yapılmış olup RAM'lar aracılığıyla otizm spektrum bozukluğu ve beslenme konusunda aile ve öğretmenler bilgilendirilmiştir.  Böylece aile ve öğretmenlerin otizm spektrum bozukluğu ve beslenme konusuna ilişkin duyarlılık kazanmaları sağlanmıştır. Ayrıca Bakanlığımız tarafından otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin eğitiminde görev alan öğretmenlere ve ailelerine yönelik hazırlanan rehber kitapçıklar Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan elektronik kütüphanede yayımlanmıştır.

Ekm

Batman geçici koruma statüsünde olan misafir öğrencilere yönelik eğitim veren Batman eğitim merkezi ziyaret edilerek çerçeve plan ve yapılacak faaliyetler konusunda müşavirlik yapıldı.

Ekm

25/09/2018 Tarihlerinde  Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi Konferans Salonunda Senebaşı rehber öğretmenler toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda 2017/2018 Eğitim-Öğretim yılı Rehberlik ve Özel Eğitim hizmetlerinin değerlendirilmesi, Özel Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu plan hazırlama ve güncel formlar, İl Danışma Komisyonunda alınan kararlar ve 2018/2019 Eğitim-Öğretim yılı RAM çalışma planı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eyl

2018 - 2019 eğitim öğretim yılı için  rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri hedef belirleme ve plan hazırlama çalışmaları doğrultusunda  Batman  Milli Eğitim Müdürlüğü  İl Danışma Kurulu, 20.09.2018 Tarihinde Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi’nde toplanmış ve yerel düzeyde hedefler olarak;

1.      Olumlu Davranış Geliştirme

2.      Problem Çözme Becerisi

MEB tarafından belirlenen genel hedefler olarak;

1.      Bağımlılıkla Mücadele

2.      İhmal ve İstismardan Korunma

Konularını belirlemiştir.

Eyl

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI İÇERİSİNDE İLKOKUL, ORTAOKUL VE LİSELER TARAFINDAN YAPILAN RİBA( REHBERLİK İHTİYAÇLARI BELİRLEME ANKETİ) SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ EKTE BELİRTİLMİŞTİR.

Ağu

Üniversiteye hazırlanan adaylar için üniversite bölümleri meslekler rehberi oluşturduk. Üniversiteye hazırlanan ve gelecekteki işine karar verme aşamasında olan adaylar için birçok bölüm hakkında bilgileri bir araya getirdik.

Ağu

2018 YKS sınavına giren üniversite adaylarına danışmanlık hizmeti vermek amacıyla kurulan Tercih Danışmanlığı Komisyonlarının görev yapacağı merkezlerin isimleri aşağıda belirtilmiştir. Tercih danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ilgili diğer kişiler tercih başvurusu takvimi içerisinde, aşağıda sunulan danışma merkezlerine başvurabileceklerdir.

YKS TERCİH DÖNEMİ İLE İLGİLİ DİKKAT EDİLECEK HUSUSLAR

Tem

02 Temmuz’da başlayan ve 13 Temmuz’a kadar devam edecek olan lise tercihleri için ilimizde oluşturulan “Tercih Danışma Merkezleri” öğrencilerimize danışmanlık hizmeti vermeye devam ediyor.

Haz

İlimizde Liselere Geçiş Sistemi ile ilgili hizmet verecek Tercih Danışma Komisyonlarında görev alacak idareci ve öğretmenlerle Milli Eğitim Müdürü Mahmut KURTALAN başkanlığında bilgilendirme toplantısı yapılmıştır.

Haz

2017-2018 eğitim-öğretim yılında ilimizde Liselere Geçiş Sınavı ( LGS ) için kurulan tercih danışmanlığı komisyonlarının görev yapacağı merkezlerin isimleri belirtilmiştir. tercih danışmanlığı hizmetlerinden yararlanmak isteyen öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve ilgili diğer kişiler tercih başvurusu takvim içerisinde, aşağıda sunulan danışma merkezlerine başvurabilecekler.