Ock

Batman rehberlik ve araştırma merkezinde gerçekleştirilecek olan hizmetiçi eğitim kurslarına ait içerik dosyası paylaşılmıştır. Altı çizili ve * işaretli kurslar rehber öğretmen/psikolojik danışmanların alması gereken zorunlu kurslardır. Daha önceden başvurmamış meslektaşlarımızın başvurması gerekmektedir.

Ock

Hayata Rehberlik projesi kapsamında sınava hazırlanan öğrenciler için Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde Psikolojik Danışman Arefe Kayserli tarafından "Sınav Kaygısı ve Baş Etme Yöntemleri" konulu seminer düzenlendi. Seminer sonrası düzenlenen kahoot yarışması ile ilk üçe giren öğrencilere kitap hediye edildi.

Ock

Bakanlığımızın 27.12.2022 tarih ve 66897729 sayılı Öfke ve Stres Yönetimi Eğitimi resmi yazısı doğrultusunda ilimiz okullarında Öfke ve Stres Yönetimi konulu sınıf rehberlik etkinlikleri uygulanacaktır. Aşağıdaki bağlantılara etkinlikler, eylem planı ve eğitim sunusu eklenmiştir. Ulaşmak için lütfen başlık üzerine tıklaıynız.

Eğitim Sunusu

Eğitim Eylem Planı

Sınıf Rehberlik Etkinlikleri

Ock

Eğitim Kurumlarında Çalışan Yardımcı Personel ve Kantin Görevlilerine Yönelik Öfke ve Stres Yönetimi Konulu Eğitim Verilecektir.

Ock

Hayata Rehberlik projesi kapsamında sınava hazırlanan öğrenciler için Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde Psikolojik Danışman Tuba Çelik EKİNCİ tarafından "Test Çözme Teknikleri" konulu seminer düzenlendi. Seminer sonrası düzenlenen kahoot yarışması ile ilk üçe giren öğrencilere kitap hediye edildi.

Ock

HAYATA REHBERLİKL PROJESİNİN DİĞER KURUMLARA YÖNELİK PERSONEL EĞİTİMLERİ BAŞLAMIŞTIR. HAYATA REHBERLİK EĞİTİM İÇERİKLERİ VE TAKVİME AİT BİLGİLER AŞAĞIDAKİ GÖRSELDE PAYLAŞILMIŞTIR.

Ara

Psikolojik danışmanların mesleki gelişimlerini desteklemek amacıyla Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinden gelen akademisyenler tarafından 3 farklı konuda eğitim verildi. Eğitim sonunda akademisyenlere İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü ve RAM Müdürü tarafından plaketleri verildi.

Ara

Koruyucu Meleğim Annem projesinin ikinci ayağı olan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin velilerine yönelik gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından eğitimler verilmeye devam ediyor.

Ara

Hayata Rehberlik projesi kapsamında sınava hazırlanan öğrenciler için Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde Psikolojik Danışman Hakan Kabakçı tarafından "Verimli Ders Çalışma Teknikleri" konulu seminer düzenlendi. Seminer sonrası düzenlenen kahoot yarışması ile ilk üçe giren öğrencilere kitap hediye edildi.

Ara

Okul öncesi ve ilkokul kademelerinde görev yapan rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara Uzm.Dr. Tuğçe Cansu Şahin tarafından "Öğrenme Güçlüğü" konulu seminer verildi.

Ara

Koruyucu Meleğim Annem projesinin ikinci ayağı olan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin velilerine gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından eğitimler verilmeye başlandı.

Ara

Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi & Beşiri Anadolu Anadolu İmam Hatip Lisesi Rehberlik Servisi işbirliği ile "Fizyoterapist ile Omurga Sağlığının Önemi ve Nefes Kontrolü" konferansı Batman RAM'da görevli Fzt. Nesrin Açık tarafından düzenlenip sunulmuştur. Beşiri Anadolu İHL öğrencilerine Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümü,Omurga Sağlığının önemi,Omurga sağlığını korumak için dikkat edilmesi gerekenler anlatılmış,nefes kontrolünün akciğer sağlığının yanında konsantrasyonu artırıcı etkileri üzerine bilgiler verilmiştir. Tüm öğrencilerle beraber uygulamalı olarak egzersizler yapılmıştır. Konferans sonunda soru-cevap etkinliği yapılmıştır.

Ara

Rehber öğretmen/ psikolojik danışmanı olmayan Yaylıca Ortaokulu öğrencilerine yönelik psikolojik danışman Sema Tekin ve Sedat Kurt tarafından öğrenci ve öğretmenlere bağımlılıkla mücadele konulu seminer verilmiştir. Rehber öğretmen / psikolojik danışmanı olmayan okullarımıza yönelik çalışmalarımız devam etmektedir.