Ara

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelimiz Psikolojik Danışman Tuba ÇELİK tarafından hazırlanan "SİBER ZORBALIK" konulu e-bülten için tıklayınız!

Ara

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelimiz Psikolojik Danışman Enes ERDOĞDU tarafından hazırlanan "YARATICI DRAMA" konulu e-bülten için TIKLAYINIZ!

Kas

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelimiz Özel Eğitim Öğretmeni Selime ÇELİK tarafından hazırlanan "Özel Eğitimde Erken Tanı, Müdahalenin Önemi ve Erken Eğitim Programları" konulu e-bülten için TIKLAYINIZ!

Kas

Lise kademesi öğrenci ve velilerine yönelik hazırlanan "Madde Bağımlılığı" konulu e-bültenler aşağıdaki eklerde belirtilmiştir.

"Madde Bağımlılığı" e-bülten Lise kademesi ÖĞRENCİLER

"Madde Bağımlılığı" e-bülten Lise kademesi VELİLER

Daha ayrıntılı bilgiler ve dokümanlar için https://tbm.org.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Kas

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelimiz Psikolojik Danışman M. Anıl ERDEM tarafından hazırlanan "Pozitif Psikoterapi" konulu e-bülten için TIKLAYINIZ!

Kas

Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü personelimiz Psikolojik Danışman Sema TEKİN tarafından hazırlanan "Zeka Oyunları" konulu e-bülten için TIKLAYINIZ!

Kas

1-7 Kasım Disleksi Farkındalık Haftasında değerli öğretmenlerimiz ve velilerimize yönelik Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü Özel Eğitim Öğretmenleri Bahadır AKBULUT ve Fatih KESLER tarafından hazırlanan Disleksi konulu e-bülten için TIKLAYINIZ!

Bir gün sizler de "Eğer harfler, sayılar ve satırlar hareket etmezse onları okuyabilirim. Onları nasıl durduracağım?" diyen bir çocukla karşılaşabilirsiniz.

Eyl

Okullarda yürütülen rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri ihtiyaçları belirlenmesi (RİBA) ve dys üzerinde RAM'a eğitim kurum müdürlükleri tarafından 31/08/2020-18/09/2020 tarihleri arasında gönderilecektir. Gönderilecek olan RİBA'ların okul RİBA sonuç çizelgelerine göre hazırlanıp gönderilmesi gerekmektedir.

Ağu

PROGRAMIN UYGULANMASI Bu program psikolojik danışman/rehber öğretmen müşavirliğinde, okul öncesi öğretmeni/sınıf öğretmeni tarafından öğrencilere uygulanmak üzere hazırlanmıştır. Programın uygulanmasından önce psikolojik danışman/rehber öğretmen tarafından okul yönetimi ve tüm öğretmenlere zorlayıcı yaşam olaylarında ortaya çıkan stres tepkileri ve uygulanacak psikoeğitim programı hakkında bilgi verilecektir. rehber öğretmeni olmayan okulların rehberlik araştırma merkezi tarafından hazırlanan veli ve öğretmen sunum videolarını ( BATMAN MEM YOUTUBE ) izleyerek okullarında sınıf rehberlik etkinliklerini 21.09.2020 ile 25.09.2020 tarihleri arasında uygulamaları gerekmektedir.