BATMAN / MERKEZ - Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Kas

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI HAYATA REHBERLİK PROJESİ EĞİTİMLERİ BAŞLADI. İLK OLARAK YÜKSEKÖĞRETİM KURUMLARI SINAVI KONULU EĞİTİM VERİLDİ. EĞİTİME KÜTÜPHANEDE ÇALIŞAN ÖĞRENCİLER KATILDI. DİĞER EĞİTİM VE TARİHLER İÇİN AŞAĞIDA YER ALAN AFİŞİ İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

Ekm

Yeşilay Genel Merkezi’nde 5-7 Ekim 2023 tarihleri arasında yürütülen çalıştaya Genel Müdürlüğümüz İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanı Dr. Kader ARKAN, milli eğitim uzmanları, akademisyenler ile rehber öğretmen/psikolojik danışmalar da katılım sağlamıştır. Bakanlığımız çocuk ve gençlerimizi tütün, alkol, uyuşturucu madde ve davranışsal bağımlılıklara karşı korumak, fiziksel ve ruhsal açıdan iyi olmalarını sağlamak, tüm risklere karşı farkındalıklarını arttırmak amacıyla rehberlik ve araştırma merkezleri ile okul rehberlik ve psikolojik danışma servisleri tarafından gelişimsel önleyici, iyileştirici rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerini yürütmektedir.

Ekm

2023-2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE BAŞI REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI, BATMAN İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ MAHMUT KURTARAN'IN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Ekm

İlimize il dışı atamaları ve ilk atama ile gelen Rehber Öğretmen/Psikolojik Danışmanlara Batman Rehberlik ve Araştırma Merkezinde oryantasyon eğitimi verildi.

Eyl

2023/2024 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINDA İLİMİZ İÇİN SEÇİLEN OTOKONTROL YEREL HEDEFİNE YÖNELİK HAZIRLANAN İÇERİKLERE AŞAĞIDA YER ALAN GOOGLE DRİVE LİNKİNİ KOPYALAYIP ARATARAK ULAŞABİLİRSİNİZ.

Eyl

REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN OKULLARIMIZ İÇİN HAZIRLANAN PLANLARA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

Haz

2022-2023 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI SENE SONU REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR TOPLANTISI MİLLİ EĞİTİM MÜDÜR YARDIMCISI,RAM MÜDÜRÜ VE PSİKLOJİK DANIŞMANLARIN KATILIMLARIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Haz

HAZİRAN AYI REHBERLİK İÇERİKLERİNE ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

May

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılı genel hedefi "Psikolojik Sağlamlık" olarak belirlenmiştir. İllerde il yürütme kurulu tarafından değerlendirilen riba sonuçlarına göre bir (1) yerel hedef belirlenecek, okullar da okul riba sonuçlarına göre iki (2) özel hedef belirleyeceklerdir.

Yerel hedef çalışmaları kapsamında illerde içerik geliştirme komisyonları oluşturulacak ve içerikler eğitim kurumları ile paylaşılacaktır.

May

Çarıklı Ortaokulu öğretmen ve velilerine ihmal-istismar eğitimi, 8. sınıf öğrencilerine de zaman yönetimi ve motivasyon konulu seminerler verildi.

May

Hayata Rehberlik projesi eğitimleri devam ediyor. 25 Mayıs günü Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde Psikolojik Danışman Şükrü Yıldırım tarafından sınava hazırlanan öğrencilere yönelik Sınav Öncesi Son Taktikler konulu seminer verildi.

May

REHBERLİK İHTİYACI BELİRLEME ANKETLERİ YAPILAN ÇALIŞTAY SONRASI GÜNCELLENDİ. GÜNCELLENEN RİBALARA AŞAĞIDA YER ALAN KADEME BİLGİLERİNDEN ULAŞABİLİRSİNİZ.

OKUL SONUÇ ÇİZELGENİZİ VE SİZDEN İSTENEN DİĞER BİLGİLERİ AŞAĞIDA LİNKİ YER ALAN GOOGLE FORMSA EKLEYİNİZ.

OKUL ÖNCESİ

İLKOKUL

ORTAOKUL

LİSE

BÖLGE SONUÇ ÇİZELGESİ (GOOGLE FORMS)

May

Rehber öğretmen/ Psikolojik danışmanı olmayan Bahar Anaokulu ve Şeyhçoban Ortaokulu öğrenci, veli ve öğretmenlerine yönelik Bilinçli Teknoloji Kullanımı, Bağımlılıkla Mücadele ve Öfke Kontrolü seminerleri verildi.

May

Sayın Valimizin destekleri ve eşi Sayın Dr. Ayten CANALP'ın himayelerinde, Müdürlüğümüz Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından hayata geçirilen "Engelleri Ailemle Aşıyorum Projesi"nin lansmanı yapıldı.

May

Hayata Rehberlik projesi eğitimleri devam ediyor. 12 Mayıs Cuma günü Şehit Şenay Aybüke Yalçın İl Halk Kütüphanesinde Psikolojik Danışman Hakan Kabakçı tarafından sınava hazırlanan öğrencilere yönelik Sınav Motivasyonu konulu seminer verilecektir.