May

Rehber öğretmen/Psikolojik danışmanı olmayan Bahar Anaokulu öğrencilerine yönelik Mahremiyet konulu seminer verildi.

Mrt

REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN DİCLE İLKOKULUNUN ÖĞRENCİLERİNE MAHREMİYET, ÖĞRETMENLERİNE ÖZEL EĞİTİM TANILAMA SÜREÇLERİ, VELİLERİNE DE OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME KONULU SEMİNERLER VERİLDİ.

Mrt

24.03.2023 Cuma günü saat 10.30'da Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda adli görüşmecilerin de katılımlarıyla ildeki tüm rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara çocuk izlem merkezi (çim) ve çocuk ihmal ve istismarı konularında seminer düzenlendi.

Mrt

24.03.2023 Cuma günü saat 10.30'da Batman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda adli görüşmecilerin de katılımlarıyla ildeki tüm rehber öğretmen/psikolojik danışmanlara çocuk izlem merkezi (çim) ve çocuk ihmal ve istismarı konularında seminer düzenlenecektir.

Mrt

BATMAN REHBERLİK VE ARAŞTIRMA MERKEZİ İÇERİK GELİŞTİRME EKİPLERİ TARAFINDAN HAZIRLANAN KADINA YÖNELİK ŞİDDETİ ÖNLEME KONULU İÇERİKLERE AŞAĞIDAN ULAŞABİLİRSİNİZ.

RAM İÇERİKLERİ 1

RAM İÇERİKLERİ 2

RAM İÇERİKLERİ 3

Mrt

Batman RAM ve Aydınkonak Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi işbirliği ile "Fizyoterapist ile Omurga Sağlığının Önemi ve Nefes Kontrolü" semineri düzenlenmiştir.

Mrt

Koruyucu Meleğim Annem projesinin ikinci ayağı olan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerinin velilerine yönelik gönüllü psikolojik danışmanlar tarafından eğitimler verilmeye devam ediyor.

Mrt

REHBER ÖĞRETMEN/PSİKOLOJİK DANIŞMANI OLMAYAN ŞEYHÇOBAN ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK VERİMLİ DERS ÇALIŞMA KONULU SEMİNER VERİLDİ.

Mrt

DEPREM BÖLGESİNDEN İLİMİZE GELEREK SÜVEYBE ANA KIZ ÖĞRENCİ YURDUNDA KONAKLAYAN VATANDAŞLARIMIZA YÖNELİK BİREYLE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İLİMİZDE GÖREVLİ PSİKOLOJİK DANIŞMANLAR DEPREM-DOĞAL AFET PSİKOEĞİTİMLERİ YAPILANDIRMAKTADIR.

Şbt

Deprem bölgesinden ilimize gelerek yurtlarda konaklayan ailelere deprem bilgilendirme oturumu ve çocuklara uygulanacak olan deprem psikoeğitimi konularında bilgilendirmelerde bulunuldu.

Şbt

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bakanlığımızın deprem bölgesinde yürüttüğü psikososyal destek çalışmalarına destekte bulunmak için ilimizden giden 11 psikolojik danışman bölgede çocuk ve yetişkinlere yönelik çalışmalarını tamamladı.

Şbt

İlimizde bulunan ve depremden etkilenerek ilimizde misafir ettiğimiz vatandaşlarımıza psikososyal destek hizmetlerimiz devam etmektedir. İlgili numaraları arayarak çevrimiçi ve yüz yüze görüşmeler talep edebilirsiniz.

Şbt

Gaziantep'in İslahiye ilçesinde bakanlığımızın deprem bölgesinde yürüttüğü psikososyal çalışmalarına destekte bulunmak için ilimizden 11 psikolojik danışman gerekli hazırlıkları yaparak yola çıktı. Yolculuk öncesi şube müdürümüz ile bir toplantı gerçekleştirildi.

Şbt

Değerli meslektaşlarımız ülkemizde gerçekleşen doğal afet ve yaşanılanlar hepimizi derinden etkilemiştir. Umarız sizler ve sevdikleriniz sağlıklı ve güvendedir.

Bilindiği üzere tüm ülkede okullar 1 hafta tatil edilmiştir. Okulların tekrar faaliyete geçmesi ile birlikte mevcut yaşanan travmatik tepkilerin okul ortamında devamı yaşanabilecek bir durumdur. Bakanlığımızın yaptığı toplantıda alınan kararlar doğrultusunda tüm ülkede okulların açılmasıyla birlikte Psikososyal Güçlendirici destek Programı Doğal Afet Kitabı ve doğal afetten etkilenip ilimize göç etmek zorunda kalan öğrencilerimiz için de Psikososyal Güçlendirici Destek Programı Göç Kitabı içerisinde yer alan yönerge ve etkinliklerin uygulanması istenmektedir. Yapılan çalışmaların e-rehberliğe işlenerek raporlanması gerekmektedir.

Yine öğrenci ve velileriniz için de ihtiyaç görülmesi ve sizden istenebilecek psikolojik ilk yardım hizmetleri için de çevrimiçi ram-pdr iletişim gruplarında gerekli dosyalar paylaşılmıştır.

Bakanlığımızın aldığı karar doğrultusunda illerde bulunan İl Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale ekiplerine ek olarak acil durum görülmesi halinde ilde ve il dışında görev alabilecek meslektaşlarımız için aşağıya forms bırakıyoruz.

Tüm ülkemizin tekrardan başı sağ olsun. İnşallah bu günleri ülkecek birlik ve dayanışma içerisinde atlatacağız.